во

23 Луѓе кои темелно ги исчистиле старите нешта и резултатот е изненадувачки

Многумина од нас дома имаат работи кои полесно се фрлаат отколку да се стават во пристојна форма. Но, всушност тоа изгледа така само на прв поглед: честопати сосема пристојни предмети за домаќинството се кријат под дебел слој прашина. Потребно е само малку трпение и добро средство за чистење за да ги пронајдете. Некои луѓе дури успеваат да полираат не само столици и тави, туку и стари огради и градинарски патеки.

„Тетка ми ми даде стари столчиња кои долго време планираше да ги фрли. И кога виде што сум направил со нив, веднаш побара да и ги вратам“.

„Пред да ги очистам, мислев дека дното на овој сад е сиво“.

„Кога го оправ ќебето, крзното од мачката уште повеќе се заплетка во него. Најевтината цврста четка помогна да го очистам“.

„Останав без зборови кога се покажа дека овие плочки се со сосема друга боја. Сега сфаќам колку лизгави и валкани беа“.

Апсолутно нема потреба да го мените тепихот по секоа истурена чаша врз него.

На оваа мрежа се собирала прашина веќе 26 години

Се обложувам дека си вие сакате да ја исчистите тастатурата на вашиот компјутер.

Не беше се толку безнадежно.

„Користевме моќно средство за чистење на рерната.“

Пред и после чистење

Сега можете да му се восхитувате на вашиот одраз во тостерот

Кој би поверувал дека е можно да се измие дрвена ограда потемнета од времето

Да, втората слика е истата патека.

„Го исчистив филтерот на клима уредот.”

Сакате да го фрлите столчето од првата фотографија во ѓубре, но кога ќе ја погледнете втората, извикувате: „Сè уште е употребливо“.

„Ја исчистивме нечистотијата што се насобрала под фрижидерот од старите сопственици на куќата. Бев згрозен, но резултатот вреди“

„Не можев да се помирам колку одвратно изгледаше чајникот на сестра ми“.

Малку труд и седиштата се како нови

Не заборавајте да ги исчистите четките за правосмукалката! Еве колку коса може да се собере за околу 6-8 месеци

Изгледаше дека ништо не може да ја спаси оваа извалкана славина во бањата.

„Ја исчистив работната јакна на мојот сопруг. Не е совршено, но е многу подобро“.

Работниците решија да го поминат тремот со воден млаз. Изгледа како фарбана!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

8 Пикантни факти за филмските ѕвезди кои можеби најверојатно не сте ги знаеле

Трпе и Трпана слават 30 годишнина од бракот, а биле познати не само у Кавадарци, туку…