во ,

12 Кратки приказни со брилијантен крај, преточени во „паметни“ илустрации

Кога велат една слика – 1000 зборови, имаат право, а доказ за тоа се овие илустрации кои на едноставен начин ја прикажуваат ужасната 2020-та, искривеното, модерно општество, но и интересни работи од секојдневието.

Понекогаш не ви се потребни зборови за да опишете нешто до најмал детаљ, доволно е една слика која ќе ви раскаже цела приказна.

Кинескиот уметник Танго Гао, успеа да пренесе приказни преку едноставни, минималистички илустрации кои секој ќе ги разбере.

Од ужасната 2020-та до суровата реалност на модерното општество, но и позитивната и смешна страна на секојдневието – погледнете ги најдобрите илустрации:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Треба да погледнете двапати за да сфатите – фотки направени во вистински момент

10 заповеди на силните жени: не споредувај го своето здравје, мажот, платата и децата со оние на друга жена