во ,

10 гестови кои оддаваат несигурна личност, дури и без отворање на устата


Од подгрбавен став на телото до играње со прстените на раката, кои сигнали оддаваат несигурност?

Луѓето не сакаат да покажуваат слабост и дури и во најтешките мигови се обидуваат за да прикријат несигурностите и да им демонстрираат на другите дека ја држат ситуацијата под контрола.

Но, понекогаш говорот на телото ги издава вистинските емоции кај една личност.

Гестови кои оддаваат несигурна личност:

Подгрбавеност

Мрдање со ногата

Вртење на прстени

Криење на рацете во џебовите

Покривање на устата со рака

Константно допирање на различни делови од телото

Седење на работ од столчето

Поткашлување пред кажување на нешто

Вештачко насмевнување

Стоење долго во иста позиција како смрзнати

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

„Со пари можеш да купиш куќа, но не и дом“: Најмоќното видео за тоа дека парите не значат среќа

12 Забавни фото докази дека мажите остануваат деца цел живот