во

„Со пари можеш да купиш куќа, но не и дом“: Најмоќното видео за тоа дека парите не значат среќа

„Со пари можеш да купиш часовник, но не и време. Со пари можеш да платиш доктор, но не и добро здравје…“ е дел од пораката која јасно покажува дека парите не значат среќа.

Некои луѓе неретко ја поистоветуваат среќата со парите, но тоа дефинтивно не е така.

На социјалните мрежи кружи видео кое има многу моќна поента. Во неколку куси реченици јасно се посочува дека парите не значат среќа.

„Со пари можеш да купиш куќа, но не и дом.

Со пари можеш да купиш часовник, но не и време.

Сo пари можеш да купиш кревет, но не и сон.

Со пари можеш да купиш храна, но не и апетит.

Со пари можеш да платиш доктор, но не и добро здравје.

Со пари можеш да имаш осигурување, но не и безбедност.

И ова е проблемот кој сите го имаме, постојат работи кои не можете да ги купите со пари.“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Која е приказната зад мистериозната „најосамена куќа во светот“ која стана хит на интернетот

10 гестови кои оддаваат несигурна личност, дури и без отворање на устата