во

Бел прамен, шпицести уши: 10 луѓе кои генетиката ги направи уникатни

Дали знаете дека во светот постојат околу 100 луѓе кои имаат синдром на коса што не се чешла?

Мајката природа е интересна работа. Таа на некои луѓе им дава уникатни карактеристики по кои се разликуваат од другите.

Генетиката понекогаш навистина прави чуда.

Луѓе со уникатни карактеристики:

Бел прамен

Белег од раѓање

„Џинџер“ коса и очи во различни бои

Албинизам

Око во две бои (хетерохромија)

Синдром на коса што не се чешла (само околу 100 луѓе во светот го имаат)

Шпицести уши

Трепки што растат во неколку реда (дистихијаза)

Половина лице со витилиго

Шарени очи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

9 Колекционери на необични нешта кои постојат во светот

Работи кои ги правиме секојдневно, а не сме свесни колку се опасни