во ,

20 Смешни фотографии од луѓе кои се „експерти“ за технологија

Постарите генерации пораснале во свет кога компјутерите и смартфоните биле научна фантастика, па не треба да им замеруваме за нивното незнаење. Сепак, одвреме-навреме прават навистина смешни грешки кога станува збор за технологија.

Всушност, на сите ни се случува да направиме грешка со нашите електронски уреди, без разлика колку мислиме дека знаеме и иако неретко овие грешки ни ги уништуваат уредите, можат да бидат навистина смешни.

Во продолжение погледнете неколку смешни фотки од луѓе кои се „експерти“ за технологија:

„Се прашувам зошто не работи принтерот“

„Еве како тетка ми ги блокира онлајн рекламите“

„Татко ми сакаше да испечати видео…“

„Мајка ми има отворено толку многу прозорчиња во пребарувачот, што наместо број, ѝ се појавува симболот за бесконечност“

„Бабата на девојка ми помисли дека нејзиниот таблет е даска за сечење“

„Го прашав татко ми зошто чита преку камерата, и ми рече дека сака да види како е да читаш електронска книга“

„Еден колега го користи блицот на телефонот за да си ја наполни преносната соларна батерија, за потоа да може да го наполни телефонот.“

„Дали да ѝ кажам на мајка ми дека треба да го извади таблетот од кутијата?“

„На татко ми не му беше јасно зошто му се замаглува екранот“

„Некој оставил запалена свеќа врз компјутерот“

„Телефонот што ми го донесоа за поправка. Муштеријата рече дека никогаш не му паднал во вода“

„Еве како татко ми префрла слики од еден телефон на друг“

„Свекрвата се пожали дека не ѝ се полнел таблетот“

„На професорката ѝ беше здодевно на часот, но изгледа не забележа дека лаптопот ѝ е поврзан со проекторот“

„Сестра ми си направи дупка во лаптопот со огледалото“

„Еден муштерија го донесе мониторот бидејќи не работел. Не ја извадил пластичната заштита уште од 2015-та, па сите отвори за вентилација се затнати“

„Брат ми ме праша зошто му бил слаб Wi-Fi сигналот“

„На еден муштерија му се скршил екранот, па решил да го отстрани стаклото за да го реши проблемот“

„Мама ми рече дека не ѝ се полнел лаптопот“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

8 Илустрации покажуваат со кои навики сами си го отежнувате животот и залудно ги обвинувате другите за тоа

21 Фотографии од луѓе кои претерале со Фотошоп: Инстаграм VS. Реалност