во ,

20 Провокативни илустрации што ќе ве натераат да размислувате

Некои илустрации се направени за да нè забавуваат, некои за да нè инспирираат, а некои, пак, имаат за цел да нè провоцираат и да нè натераат да размислуваме.

Илустрациите на Стефан Шмит од Швајцарија спаѓаат во последната категорија.

Илустрациите на Стефан се како визуелни метафори кои раскажуваат едноставни приказни, со тоа откривајќи го вистинското лице на светот.

Секоја илустрација е како сложувалка, а на гледачот му останува да извлече свој заклучок и своја поука.

Многумина, а можеби и вие, ќе ги препознаат своите скриени и потиснати емоции во илустрациите:

Сомнеж во себе и ниска самодоверба

Дали сте истата личност во различни ситуации?

Можете ли да ги победите вашите стравови и да ги свртите во ваша корист?

Идоли

Мир

Нашата врска со телефоните

Професионалци за испитување

Како стануваме личноста којашто сме

Мрачната страна

Пауза

Што има на крајот од виножитото?

Борба со депресија

Која личност ќе бидете денес?

Цената на здравјето

„Прегорување“

Патот до вашето вистинско јас

Како се оформуваат мислењата

Научниците во борба против депресијата

Авторитет

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

7 Најбизарните зависности што навистина постојат

12 Правила на урбаниот јавен превоз кои задолжително треба да ги знаете