во , ,

15 Фото-докази дека Швеѓаните веќе живеат во иднината

Шведска со години се смета за држава чии жители се едни од најсреќните во светот и секогаш можеме да научиме нешто од овие луѓе.

Културата на Швеѓаните е на завидно ниво, а изгледа што и да прават, обрнуваат внимание и на најситните детали.

Од дрвја кои „кажуваат“ кога им треба вода, па сè до учтивоста и манирите, погледнете зошто Швеѓаните веќе живеат во иднината:

Сообраќаен знак кој ги предупредува возачите за пешаци кои ја минуваат улицата додека гледаат во телефонот

Тоалет во продавница за мебел со посебна врата за дечиња

Швеѓаните избегнуваат да ги сечат дрвјата и наместо тоа градат околу нив

Згради на покривот на друга зграда

Минијатурна музичка продавница во Лунд

Јавен тоалет чии кваки имаат ЛЕД сијалици кои покажуваа дали кабината е слободна

Клупи со соларни панели за полнење на телефонот и Wi-Fi мрежа покрај музеј оддалечен од населено место

Овде можете да одите на фарма и сами да си одберете кои овошја или зеленчуци ги сакате, а вработените ќе ги наберат за вас

Тоалетна хартија во тоалет во ресторан

Во некои градови има дрвја со сензор кој покажува кога им треба вода

Контејнери покрај замок стар 500 години кои одлично се вклопуваат во опкружувањето

Скејт-парк под мост во Стокхолм

Тунел за пешаци и велосипедисти во Стокхолм

„Скалила“ што им го олеснуваат движењето на рибите

Како Швеѓаните чекаат автобус

Јавен тоалет во Стокхолм

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

11 Tрендови во уредувањето што ќе исчезнат во 2021-ва и нови што ќе дојдат

Најголемите мистерии за 2020 кои можеби никогаш нема да ги сфатиме