во ,

10 заповеди на силните жени: не споредувај го своето здравје, мажот, платата и децата со оние на друга жена

Никој не смее да ви го наруши вашиот внатрешен мир. Жената која се цени себеси никогаш нема да дозволи други да управуваат со нејзиниот живот.

Нема ниту да дозволат другите да ѝ го нарушат мирот и да ѝ го уништат денот со своето присуство, мислењата и негативната енергија.

Нека ова бидат вашите 10 нови женски заповеди кон кои ќе се придржувате секогаш:

 1. Никогаш не се расправај со будала. Тој ќе те спушти на неговото ниво, а потоа ќе те победи со искуството.

 2. Никогаш не мавај по друг човек со кал. Калта можеби нема да стигне до него, но ќе остане на твоите раце.

 3. Не им се јавувај на оние кои не ти се јавуваат и не чекај ги оние коишто не те чекаат тебе.

 4. Доколку ти речат дека „ти поминал возот“, запамети дека постојат и авиони и бродови.

5. Запамети: добрите работи започнуваат да се случуваат кога ќе се оддалечиш од негативните луѓе.

 6. Наместо да ги бришеш солзите од очите, избриши ги оние луѓе од животот кои те натерале да плачеш. Не дозволувај постапките на другите да го нарушат твојот внатрешен мир.

 7. Никогаш не се сомневај во сопствената привлечност. Запамети: вагата лаже, луѓето завидуваат, а огледалото е искривено.

 8. Никогаш немој да се вртиш кон минатото – таму е сè исто, без промени.

 9. Никогаш не се споредувај со другите, не споредувај го своето здравје, мажот, платата и децата.

10. Доколку на својот пат не сретнеш некој еднаков на тебе или подобар, подобро продолжи сама. Нема пријателство со будали.

woman superhero flies. female power. pop art retro vector illustration kitsch vintage drawing 50s 60s

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

12 Кратки приказни со брилијантен крај, преточени во „паметни“ илустрации

9 Работи од кои луѓето треба да се одвикнат и засекогаш да исчезнат