во

Шо прајш бе, арен ли си…

Му се јавуе Мара на Блажо од службен пат:

-Шо прајш бе, арен ли си.

-Арен, си дремам…

-Децата, арни ли се…

-Аха…

-Мачката шо прае…

-Цркна…

-Туу даа, можеше ли тоа троа, по од околу да ми го кажиш, а не вака директно у ребрата…

-Е шо требеше да речам…

-Ами, мачката седеше на покривот, се сп’зна, падна и умре, разбираш ли сеа…

-Разбирам…

-Мама шо прае…

-Седе на покривот…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

12 Сладоледи што ги обожавале децата кои пораснале во поранешна Југославија

Отишол Нацо у Русија у Сибир каа градежник преку Пелагонија фирмата на работа…