во

Си иде Блажо дома, и го гледа Пер’то како држе у раката ученичка книшка…

Си иде Блажо дома, и го гледа Пер’то како држе у раката ученичка книшка, и а разгледуе…

Му а зима од раката, а отвара и шо че виде, ѓоа ливче у кладилницата, сал кецови…

Одма шлапаницата опачички…пласссс…

-А мене прикаски ми кажујш, како се е петки а…

-Ама тате, да ти кажам…

Плассссс, уш една од другата страна..

-Нема туа шо да се лафе повиќе…

-Тате бе, чекај малку…

Трасссс, жешка шлапаница, ушлаците му зуат…

-Морреее, чекај малку, да ти кажам….

-Шо да ми кажиш, бе единичар…

-Ваа е твојта книшка бе, сабајлето а најди у подрумот…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Попе, ја грешев…

Маж се прибира дома и слушнал звуци како да има некој дома…