во

Си биле маж и жена живееле во колиба каде што немало ни електрична енергија…

Си биле маж и жена живееле во колиба каде што немало ни електрична енергија. Жената почнала да се пораѓа среде ноќ, а мажот стрчал кај комшивката и и вика:

– Брзо жена ми се пораѓа.

Комшивката му вика:

– Земи барем една светилка да гледам што правам.

Зема мажот светилка и жена му раѓа женско, комшивката му вика:

– Ај нека ти е жива ќеркичката.

Одеднаш комшивката вика:

– Свети, свети уште едно!!!

Жена му раѓа и машко и му вика, ај нека ти е жив и синот. Комшивката повторно вика:

– Свети, свети уште едно.

И мажот вика:

– A да ја изгаснам јас светилкава да не доаѓаат по светлово децава?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Си биле двајца риболовци. Се среќаваат по долго време и едниов го прашува другиов…

Ништо лиске, еве пишувам докторат….