во

Се прибира Блажо рано сабајлето, и Мара с’ска ѓоа кобра…

Се прибира Блажо рано сабајлето, и Мара с’ска ѓоа кобра:

-Кај си ти бре до сеа а…

-Мори, не ли ти кажа синоќа, колегата Лазо се ожени, и беме на ергенска вечер…

-Аа така ли, и сал си пиете и мезете, немаше некое ороспијче да му прајте врвца цела вечер, да му се редите а…

-Не мори, шо лафиш ти…

-Шо шо лафам ја бре, ѓоа ја неам одено на ергенска вечер…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Отишол Нацо у Русија у Сибир каа градежник преку Пелагонија фирмата на работа…

Блажо се остава со Мара, а судницата п’на сеирџии…