во

Се ближел роденденот на бабата и Блажо мислел шо да и купе…

Се ближел роденденот на бабата и Блажо мислел шо да и купе, и на крајот решил и купил гробно место…

Бабата одушевена, оти а решил од големи трошкови…

Се ближе другиот роденден, Блажо ништо не и купил, и ваа разочарана му вика:

– Зете бре, наа година беше ногу дарежлив, а ваа година ништо…

– Ами шо да ти купам, каа ти и ланскиот поклон не го искористи…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Попе, ќе се напиете нешто? Има виски, коњак, вино?

Како Македонец го почнува денот?