во , ,

Посебни влечки за во тоалет и уште 7 строги навики за хигиена на Јапонците

Кога ќе влезат во тоалет Јапонците облекуваат посебни влечки, а тие што ги носат низ домот ги оставаат пред вратата од тоалетот.

Тоа што е нормално во Јапонија, честопати е чудно за нас. Во јапонските домови нивото на хигиена се одржува на многу високо ниво.

Хигиенски навики од секојдневието на Јапонците:

Кога ќе влезат во тоалет Јапонците облекуваат посебни влечки, а тие што ги носат низ домот ги оставаат пред вратата од тоалетот.

По шетањето надвор, не ги мијат само рацете, туку го плакнат и грлото.

На гостите им се даваат влечки за една употреба, кои се фрлаат откако тие ќе си отидат.

Водата од чешма им е совршена за пиење затоа што има строга контрола и таа мора да задоволува неверојатно високи стандарди за филтрација.

Кога перат облека често ја закачуваат да се суши на закачалки за да не се тутка и потоа да губат време на пеглање.

Кога се суши долната облека гледаат да ја сокријат од погледите на другите, имаат дури и специјални заштитни прекривки за тоа.

Во јавните тоалети користат специјални средства за дезинфекција и ја бришат тоалетната школка.

Зеленчукот и овошјето што го купуваат од маркетите е измиено, херметички затворено и подготвено за јадење.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

10 Девојки кои научиле да ги сакаат своите несовршени носеви

Неверојатни трансформации: Стилист прави жените да се вљубат во својата седа коса