во

Отишол Нацо у Русија у Сибир каа градежник преку Пелагонија фирмата на работа…

Отишол Нацо у Русија у Сибир каа градежник преку Пелагонија фирмата на работа…

Блажо дома седнат гледа вести, и слуша прогноза за времето:

-Во Сибир екстремно ниски температури, достигнаа до -65 C степени…

Блажо пог’тнуе од тоа ракијата, и сам си лафе;

-Лееаа, ногу е воа бе даа, не ми е верна мене ваа, чек че му се јавам на Нацо…

Звоне на месинџерот, и вика:

-Нацооо, ме слушаш ли бре…

-Аха, те слушам ногу убаво…

-Шо прај бре..

-Пијам топла ракија, си одмарам у бараката, само шо си дојдоме од работа…

-Ладно таму а…

-Ладно бе даа…

-Колку степени е…

-Ами -35 C…

-Ее, а туа на вестите кажуат дури -65 C…

-Ооо, ами тоа надвор е бе…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Шо прајш бе, арен ли си…

Се прибира Блажо рано сабајлето, и Мара с’ска ѓоа кобра…