во

Леле што убав сон сонив – како за 8-ми март ми даваш прекрасна бунда и дијамантски прстен!

Жената и мажот се будат на 8-ми март.

Жената слатко се протега и вели:

– Леле што убав сон сонив – како за 8-ми март ми даваш прекрасна бунда и дијамантски прстен! Што ли значи тоа?

Мажот ја бакнува и ѝ вели со насмевка:

– Чекај до вечер и ќе сфатиш што значи сонот!

Попладнето жената се враќа од работа, готви празнична вечера, ја мести масата свечено, пали свеќи… Мажот се враќа и носи убаво спакуван подарок. Таа брзо и со нетрпение го отвора подарокот и гледа книга „Толковник на соништа“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Жена оди на гинеколог со мажот. Докторот внимателно гледа на ехо…

Плавуша на испит по литература. Професорот ја прашува…