во

Лавот бил жеден додека шетал низ Афричката савана….

Лавот бил жеден додека шетал низ Афричката савана. Кога здогледал мало езерце, тој веднаш се наведнал да се напие вода и од среќа му се кренал опашот.

Во тој момент поминал еден мајмун, кој кога го видел лавот натртен – му го „опнал“ набрзина.

Додека да се свести лавот што го снашло, мајмунот успеал да избега.

Бегал мајмунот и налетал на еден шатор, набрзина се пресоблекол како човек и седнал да чита весник.

Лавот го стигнал, погледнал во шаторот и го видел мајмунот како човек што чита весник, па го прашал:

– Извинете, да не видовте еден мајмун како бега?

– Мислите на мајмунот што му го опна на лавот?!

– Леле, зарем одма во весник излезе???

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Го прашале еден старец „како помина 52 години без проблеми во бракот?

Каде беше, Супермене мој!?