во , ,

Командирот го прашува човекот: Зошто бе така си викал?

Некој пијаница си се шетал по улица и цело време ја пцуел Државата: – Улава држава!

Го слушнал некој полицаец и одма го привел во станица кај командирот и му кажал дека човекот викал дека државата е улава.

Командирот го прашува човекот:

– Зошто бе така си викал?

Овој му одговорил: – Да точно јас викав улава држава ама не мислев за нашата, викав за соседната…

Командирот го пуштил човекот да си оди дома, а полицаецот го казнил 3 месеци по 15%.

По некое време полицаецот го сретнува пак човекот и му вика: – Зошто бе така ме намести, ете ме казнија мене, а овој му одговара:

– Кога ти викам јас улава држава, ти не ми веруваш.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Се враќа Перо накај дома и пред влезо гледа еден човек иде по степениците…

Таксист му раскажува на свој колега: Качувам една девојка од Карпош 4…