во

Како Македонец го почнува денот?

Како Македонец го почнува денот?

Станува наутро и си мисли… да се напијам едно винце за срцето… Речено… сторено…

Една ракија да ми го смири стомакот…

Испил и една ракија…

Ќе пијам и едно пиво за бубрезите…

Испил и едно пиво…

Минува попладне и и вика на жена си…

– Жено дај бе направи една салата и донеси една ракија цело сабајле сум на лекарства!!!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Се ближел роденденот на бабата и Блажо мислел шо да и купе…

Мамо, зошто оној мавта со стапот?