во ,

Како вие ги нарекувате малите шарени топчиња кои по цело лето не ги испуштавте од раце?


Скокалина, билии, зуски, салчиња, гоглиња…. Како вие ги нарекувате малите шарени топчиња кои по цело лето не ги испуштавте од раце?

Социјалните мрежи, покрај многуте критики, имаат и позитивни страни, а една од нив е учењето нови работи. Овој твит е само еден доказ дека кога сакате, можете да создадете и нешто интересно на социјалните мрежи – на пример, листа со имињата на џамлиите во македонските градови.

Мала анкета на „Твитер“ неодамна резултира со оваа листа, која ќе ве потсети на детството, можеби ќе ве насмее зашто не сте го слушнале тој збор порано, но и ќе ви ја покаже разноликоста на македонскиот јазик.

Погледнете ја листата на имињата на малите топчиња, а доколку вие ги знаете под некое друго име, слободно пишете ни.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Се сеќавате на Касандра? Кораима Торес позираше со пораснатиот син за „Hola“ Колумбија

8 Работи кои некогаш е подобро да ги купите на старо