во

Зошто да се работи на врска е поважно од запознавање на „вистинската личност“

Од мала возраст, повеќето од нас слушнале дека треба да ја најдеме вистинската личност. Сепак, ова е докажано како погрешно според една студија. Сега сфативме зошто треба да го насочиме фокусот од наоѓање на „вистинскиот/вистинската“ со реално работење на врска.

Двајцата се менувате во врска

Сите ние имаме различни карактери кои на другите можеби им изгледаат и понекогаш чудни. Но, во врската, тие карактери веќе не се важни. Ова е затоа што заедно создаваме одлики засновани на врска кои се однесуваат на двајцата. Овие всушност ќе објаснат зошто да се борите за вашиот партнер е подобар избор отколку да талкате сами, да ја барате вистинската личност.

Вие треба да знаете колку врската го прави среќен вашиот партнер и да ја прифаќате неговата посветеност. Се чувствувате среќни што сте со нив и знаете како да се справите со сите ваши конфликти.

Различни личности ја прават врската поинтересна

Разликата во нашите карактерни црти како индивидуи е она што ја прави секоја врска возбудлива, динамична и авантуристична. Спротивностите привлекуваат, како екстровертите и интровертите, ноќните и утринските луѓе, планерите и импулсивните луѓе итн. За многу парови, овие работи можат да создадат предизвик, но сепак се сметаат за важни аспекти на успешна врска. Некои парови наоѓаат слични активности и различни начини на поминување на времето заедно. Но, дури и ако не најдете заеднички интереси, сепак можете да останете заедно и да ги користите силите за да ја одржите вашата емоционална интимност.

Останувањето во врска значи дека ќе изградите уште поголема доверба и љубов

Кога имате некој покрај вас, некој на кој ќе му верувате да ве поддржува до крај, ќе имате мотивација да ја постигнете која било цел што сте ја поставиле. Како што поминува секоја година од вашата врска, вие продолжувате да ги надградувате вашите минати достигнувања. Како резултат, вашата љубов ќе стане посилна и ќе можете да го извлечете најдоброто од вашиот партнер, а партнерот од вас. Вашата романса ќе создаде среќа, топлина и надеж.

Здрави кавги водат кон подобра комуникација

Малите кавги не се причина да оставите сè зад себе само за да го пронајдете вистинскиот, кој нема да се расправа со вас. Секој пар се расправа и ако се расправате од време на време, тоа не треба да биде проблем.

Клучот е да разберете како мала кавга може да биде позитивна за двајцата. Таа може да ви даде шанса да објасните како се чувствувате, вашата блискост ќе стане посилна, па дури и ќе дознаете повеќе за вашиот партнер. Но запомнете дека кавгите имаат свои граници, не треба да доведат до токсично однесување и психолошко или физичко злоставување.

Веќе ги знаете сите добри и лоши работи за вашиот партнер

Започнувањето на нова врска значи дека треба да започнете да ја учите личноста на вашиот партнер и да се обидете да толерирате работи што не ви се допаѓаат многу, на крајот на краиштата, сите ние имаме негативни карактеристики.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Човек го посети најнепосетеното место во светот и откри „заборавен рај“

10 „Пред и потоа“ фотографии што нѐ натераа да ги триеме очите и да погледнеме повторно