во

Зајко, да не си грешка нешто?

Се врткал зајакот низ шумата и оп, нашол пушка. Решил да ја заземе власта. Отишол кај лавот и извикал:

– Лавчо, раце горе!

– Зајко, да не си грешка нешто?

– Горе рацете или ќе пукам!

– Зајко, не се за*бавај со мене! – и ги кренал рацете.

– Лавчо, легнувај на земјата!

– Зајко, ајде да ја запреме играта?

– Легнувај или ќе ти ја разнесам главата бе!

Лавот легнал на земјата.

– Ова лајно таму го гледаш ли?! – прашал зајакот.

– Да, слонот го создаде сабајлево.

– Почнувај да го јадеш!

– Зајко, јас сум цар на животните. Тоа нема да го јадам.

– Тогаш ќе пукам.

– Пукај.

ШТРАК! И пушката не пукнала. Се збунил зајакот и рекол:

– Лавчо, ти тоа ако не планираш да го јадеш, да го каснам јас а?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Двајца полицајци си патролираат низ Скопје и кога наеднаш гледаат еден мајмун на улица…

Само момент господине, да го најдам картонот… Да, значи скршеницата зараснува добро…