во

Женска, како се викаш?

На една ливада оградена со бодликава жица, пасе бик. По едно време гледа во соседната ливада пасе една симпатична крава. Се засилува бикот и оооп… ја прескнува жицата. Оди кај кравата и ја прашува:

– Женска, како се викаш?

– Јас сум Сивка Недостапната а за тебе само Сивка.

– Е, добро е. Јас пак сум Белчо Надарениот, за тебе само Белчо, зошто дарот ми остана на оградата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Абе Славе, кога беше 20 години, одеше со 20 годишни девојки…

Да не има некој проблем, девојче?