во

Еден селанец имал жена која постојано зборувала, се жалела, го кудела…

Еден селанец имал жена која постојано зборувала, се жалела, го кудела и кутриот немал мир освен кага работел на нивите.

Еден ден дошла жена му на нива му донела ручек и како и вообичаено не престнувала да зборува, да се жали, да го куди. Но одеднаш неговото магаре кое било тука се исплашило, удрило чифте, ја погодил жената во глава и таа умрела на лице место.

На погребот попот забележал дека селанцот на сите жени кои дошле да му изразат сочувство им климал со главата во знак на одбрување а на сите мажи им климал со главата во знак на негирање.

По една недела дошол селанецот да се исповеда и попот го прашал зошто на сите жени им климал со главата во знак на одобување а на мажите во знак на негирање.

Селанецот одговорил:

На жените им одобрував оти сите рекоа дека покојната ми соруга има убав фустан и изгледа убаво,а на сите мажи кога ме прашуваа дали магарето е за продавање им реков Не!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

На судење обвинителот го повикува својот прв сведок, една бабичка од приближно 80 години и ја прашува…

Се испокарале маж и жена до крајни граници, жената му ги пакувала куферите на мажот и му рекла…