во

Еве како навистина изгледа Русија: 20 искрени фотографии од Александар Петросјан

Винстон Черчил еднаш рече дека „Русија е загатка завиткана во мистерија во енигма“. Доживувањето на Русија е како доживување магичен реализам – за набудувачот, сè изгледа како реално колку што може да биде реално, а во исто време, нешто е чудно, изместено или бизарно. Русија одржува толку многу спротивставени, живописни животи во неа што не е ни чудо зошто всушност гледањето кон нив е толку воодушевувачко. И, како што вели една позната руска реклама за вотка, „Русија не може да се разбере со умот“.

Александар Петросјан, невидливиот херој на денешната приказна, е хроничар на овие шарени луѓе. Живее во Санкт Питербург, втор по големина град во Русија и има акумулирано доста импресивна архива на уникатните луѓе и ситуации на градот. Фотографот сака да фати што е можно повеќе различни луѓе во една рамка, создавајќи нешто што донекаде може да претставува разновидно руско искуство.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

28 причини да ставиш екстра заштита кога сонцето е најсилно

10 стрипови кои покажуваат дека врската со саркастична личност може да биде многу забавна