во ,

Еве ви 500 денари и земете ја кравата и однесете ја во другото село кај бикот на Трајче…

Таткото ги повикал своите синови и им рекол:

– Еве ви 500 денари и земете ја кравата и однесете ја во другото село кај бикот на Трајче да ја зарипа, а парите дајте му ги на Трајче за работата на бикот.

Тргнале браќата и оделе, оделе и се замориле. Седнале да одморат. Постариот брат му вели на помалиот:

– Брат, знаеш што? Ај јас и ти да ја зарипаме кравата, ем нема многу да одиме, ем парите ќе ни останат.

Помалиот се согласил, ама рекол:

– Бате ај прво ти, постар си, повеќе знаеш.

Постариот брат ја зарипал крават и му рекол на помалиот:

– Ај сега ти зарипај ја кравата.

А помалиот му одговорил:

– Бате, ти ја зарипа кравата, сега таа ми е снаа, а јас снаа не ја зарипувам.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Ка бе така тато?! И това пред Нова година и Божич?!

Птиците и свињите не седат заедно….