во ,

Графички дизајнер им дава нов изглед на двосмислени логоа – некои навистина „праќаат“ лоша порака

Логоата на брендовите се многу важни за нивниот имиџ и привлекувањето нови потрошувачи.

А, бидејќи воопшто не е лесно да дизајнирате лого кое добро ќе го претстави брендот, дизајнерите знаат да направат навистина смешни грешки.

Италијанскиот графички дизајнер Емануеле Абрате добро го знае ова, па решил да ги редизајнира „најлошите логоа во светот“.

„Долго време размислувам да ги редизајнирам најлошите логоа. Сум налетувал на вести за логоа со нејасна порака од целиот свет, веќе неколку години по ред“, вели дизајнерот.

Интересно е што Емануеле се обидува да го задржи оригиналниот концепт на секое лого и ги поправа деталите кои испраќаат погрешна или двосмислена порака.

Тој избрал девет логоа кои според него се најлошите што ги видел и им направил нов, многу подобар дизајн.

Резултатот погледнете го во продолжение (на горната слика е оригиналното лого, а на долната е дизајнот на Емануеле):

Instituto de Estudos Orientais

Kudawara Pharmacy

Fire Prevention Products

Mama’s Baking

The Computer Doctors

Clinica Dental San Marcelino

OGC (Office of Government Commerce)

Safe Place

Arlington Pediatric Center

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

11 Причини зошто Финците се најсреќниот народ во светот

12 Неверојатни изуми од Јапонците кои покажуваат дека се светлосни години пред нас