во ,

Ве молам, може ли да ми кажете каква е состојбата со Трпе од соба бр. 6?

Се јавува некој на Хируршка клиника во Скопје и прашува:

– Ве молам, може ли да ми кажете каква е состојбата со Трпе од соба бр. 6?

– Ааа, веднаш господине, само ве молам да земам картонот. Да, значи вака, раната убаво зараснува, гипсот ќе го извадиме во понеделник!

– А ве молам, кога ќе го пуштите дома?

– Па во вторник ќе направиме рентгенски снимки и ако е сé во ред, во среда ќе може да си оди дома. А вие господине сте од семејството на пациентот?

– Не, jас сум Трпе од соба бр. 6. Овде никој ништо не ми кажува, затоа ви се јавив. Фала и пријатно!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Трпе и Трпана слават 30 годишнина од бракот, а биле познати не само у Кавадарци, туку…

15 Луѓе кои за влакно избегнале вистинска катастрофа