во

Блажо се остава со Мара, а судницата п’на сеирџии…

Блажо се остава со Мара, а судницата п’на сеирџии…

Судијата а прашуе Мара:

-Зош се оставаш со Блажо…

-Оти врска нема од е*ење…..

Се јавуе женски глас од позадин’та;

-Да бе, за сите е арен, сал неа не и чине…

Се јавуе и машки глас од последните редови:

-Оо море, за таа никој не чине….

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Се прибира Блажо рано сабајлето, и Мара с’ска ѓоа кобра…

Си ја вози еден човек запрежната кола кога наеднаш коњот му вели со човечки глас…