во

А бе, ти не ли осеќаш дека ни стави оцет?


Домаќинот забележал дека неговите гости многу му запнале на виното, а покрај пиењето како и да не планирале да си одат.

Затоа, на следното полнење вино од визбата, наместо вино им донел оцет.

Едниот од гостите продолжил да пие како ништо да не се случило, а другиот го прашал:

– А бе, ти не ли осеќаш дека ни стави оцет?

– Колку оцет може да има во една куќа? Шише, две… после пак ќе ни стави вино.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Долго време рибарите?

Зошто не спиеш, миличок? Што не е во ред?