во

Абе, зете… а да падну у реку, што би направија за мене?

Прашује га баба зета…

– Абе, зете… а да падну у реку, што би направија за мене?

– Ех бабо, вика зет, ќе иду у град да тражу помош некој да те извади од воду

– Ама зете, тој е далеко. Док ти дојдеш, ја ќе се удаву

– Бабо, немој тако, одговара зет. За тебе ако треба, још подалеко ќе иду.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Абе имам една мака, пациентиве нон-стоп ме лажат за да ми ќарат бесплатен совет…

Синко што гледаш?