во ,

8 Работи кои припаѓаат на кое било друго место, освен во бањата

Секоја ситница си има свое место, ако правилно размислувате.

Па, ако овие работи ви стојат во бањата, време е да ги преместите од различни причини или барем повеќе да ги заштитите и да не бидат изложени на влага:

1. Корпа за валкана облека – лесно може да собере влага и да ги размножи бактериите.

2. Чисти пешкири и бањарки – секогаш ќе мирисаат на влага, наместо на омекнувач.

3. Свежо цвеќе – ќе му недостасува светлина, ќе има премногу влага и нема да издржи долго.

4. Производи за женска интимна нега – влажноста сериозно може да го уништи памукот, од кој вообичаено се прават тампоните и влошките.

5. Ситници за маникир – металот многу лесно може да ‘рѓоса.

6. Електрични апарати – комбинацијата на вода или влага и струја може да биде опасна.

7. Лакови за нокти – текстурата им се менува кога се на светло, топло и влажно место.

8. Отворен брич – сечилата многу побрзо се трошат и отапуваат кога се изложени на влага.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

16 докази дека животот во Јапонија е поинаква приказна: Бели јагоди, рибја чорба од автомат…

11 Работи кои сите ги правевме како деца: Им ги сечевме косите на барбиките, мислејќи дека ќе пораснат