во , ,

13 Фотографии кои ќе треба да ги погледнете двапати за да сфатите дека очите ве лажат

Колку пати ви се случило да мора да погледнете двапати и да ги истриете очите за да си поверувате на глетката, а подоцна да сфатите дека мозокот целосно ви ја искривил перцепцијата за нештото?

Покрај илустрираните оптички илузии, многупати овие илузии ги гледаме и во реалноста, а клучна улога за тоа игра вистинскиот агол од кој ги гледате работите.

Не секогаш треба да веруваме на она што го гледаме на прв поглед, а доказ дека мозокот и очите понекогаш не лажат, се овие оптички илузии од реалноста.

Фотки направени во вистински момент, кој на прв поглед ќе ве замислат:

Изгледа заводнички, без да има таква намера

Дали е излупен крај од вратата или морски пејзаж?

Мало дете со многу големи стапала

Огнометот прави дрвото да изгледа магично

Личи на магичен трик

Двоглаво маче?

Не, не се две слики споени

Брод што плови или знак?

Човек-куче

Колку време ќе ви треба за да сфатите што се случува и дека мажот не е гол?

Се изморил и побарал да го качат на грб?

„Ги сликав мојата сопруга и нашето бебе, но аголот на зглобот направи да личи многу чудно“

Личи на многу удобна дремка…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

12 Фотографии докажуваат дека животот со партнер е комплициран

20 Трагикомични фотографии кога жени ќе отидат во непроверен салон за убавина