во ,

13 Секојдневни навики на паровите, кои ја зацврстуваат врската


Има многу истражувања кои откриваат како едноставните навики може да ви ја зацврстат врската, како на пример легнувањето да спиете во исто време.

Иако секој пар индивидуално низ времето си открива што му одговара, сепак има 13 заеднички навики кои ги практикуваат силните и стабилни парови.

1. Практикуваат отворена комуникација, разговараат за проблемите, очекувањата и верувањата.

2. Со текот на времето наоѓаат и развиваат заеднички интереси.

3. Одржуваат контакт во текот на работниот ден, колку и да се зафатени.


4. Обрнуваат внимание на малите нешта, знаат да пофалат и да се заблагодарат.

5. Заедно ги завршуваат домашните обврски.

6. Меѓусебно си ја поткреваат самодовербата.

7. Се смеат заедно.

8. Внимателни се, љубезни и се грижат за потребите на другиот партнер.

9. Ги решваат проблемите истиот ден кога ќе се појават, не ги „преспиваат.“

10. Се поздравуваат на секое влегување и излегување од дома.

11. Си кажуваат „те сакам.“

12. Си организираат изненадувања.

13. Си легнуваат во исто време.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Времето застанало за нив – Ѕвезди кои годинава полнат 40 години, а изгледаат подобро отколку во младоста

Ајвар, ракија, бурек: Чорапи со хит дизајн инспириран од Југоносталгијата