во

Цветко отишол во Словенија и сакал да купи кутија од (легендарните) цигари „Филтер 57“…

Цветко отишол во Словенија и сакал да купи кутија од (легендарните) цигари „Филтер 57“. Дошол до трафиката и рекол:

– Дајте ми кутија „Филтер 57“.

Продавачот: – Не вем кај је пак то?

Цветко застанал на страна и почекал да дојде некој Словенец, да види како овој ќе купи цигари. Доаѓа Јанез и вели:

– Просим лепо, ен Филтер седем ин педесет.

Цветко веднаш потоа: – Дајте ми и мене една кутија десет до осам!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

У едно маало се договарале за Нова Година. И сеа како шо е редот едниот комшија…

Криминалци киднапирале еден Македонец и го одвеле во некоја шума до едно езеро…