во

Синко што гледаш?

Еден необразован татко со својот многу образован син отишле на кампување…

Го поставиле шаторот и легнале да спијат…

Ноќта на полноќ таткото го буди синот и го прашува…

– Синко што гледаш?

Синот: Гледам небо со илјадници ѕвезди…

Таткото: И што значи тоа?

Синот: Тоа значи дека некаде во галаксија постојат илјадници светови…

Таткото излутен му удрил шлаканица на синот…

Синот: Е зошто, што значи тоа…

Таткото: Тоа значи синко мој дека некој ни го украдил шаторот!

Поука: Не секогаш вреди премногу да си образован.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Абе, зете… а да падну у реку, што би направија за мене?

Шефе, што ќе кажеш на тоа да му испратам од мое име кутија пури на судијата…