во

Седнува Американецот, пие виски и на екранот се појавува кутија Марлборо…

Измислиле Јапонците машина што чита мисли. Пиеш една пијачка и на екранот се појавува твојата мисла.

Седнува Американецот, пие виски и на екранот се појавува кутија Марлборо.

Седнува Русинот, пие една чаша вотка – на екранот магла, пие втора чаша вотка – на екранот магла, пие трета чаша вотка и на екранот се појавуваат кисели
краставички.

Седнува Македонецот, 1 ракија – на екранот магла, 2 ракии истиот резултат, 3 … 4 … 5 опаа нешто се размрдува но сеуште е нејасно, 6 …., 7 и одеднаш тули, греди,
ќерамиди цемент и други градежни материјали.

Скокнуваат Јапонците, брзо го исклучуваат од машината и почнуваат да му викаат:

– Што мислиш толку многу бе, ќе ни ја блокираш машината?

– Уффф, чекајте малку да ми текне како идеше онаа од Васка Илиева… “Мост ми sидаја девет мајстори”

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Еее, далдисал с’м, не с’м закардисал….

Попе знаеш ли колку сакам да спијам со попадика…