во

На медицинскиот факултет, професорот се обраќа кон еден студент и го прашува…

На медицинскиот факултет, професорот се обраќа кон еден студент и го прашува:

– Колку бубрези имаме?

– Четири! – му одговара тој.

– Четири?! – зачудено извикува професорот, кој бил од оние арогантни луѓе, кои ги омаловажуваат другите и одвај чекал да најде некој студент кој ќе згреши нешто.

– Донеси малку трева, затоа што во амфитеатарот имаме магаре! – му вели професорот на асистентот.

– И кафе за мене!- дополнува студентот.

Професорот толку се вознемирува што го брка студентот од предавање.

Студентот бил познатиот новинар и хуморист Апарисио Торели Апорели (1895-1971), познат като “Baron de ltararé”. А на излегување, имал храброст и да му укаже на
професорот за неговата дрскост, што поставува такво потценувачко прашање на студент по медицина, па му рекол:

– Ме прашавте колку бубрези имаме? Имаме четири бубрези – два мои и два ваши. „Ние“ е заменка која се користи за множина. Уживајте во својата трева.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Една бабичка тргнала на гробот на мажот, но заборавила каде е….

Овој браник ќе го исправиме и ќе го офарбаме, добар е…