во

Кој стои зад гласот на Сири + 9 актери кои позајмуваат гласови на најпознатите анимирани ликови

Сите сме гледале цртани и анимирани филмови, но дали некогаш сте се запрашале како изгледаат луѓето кои ги позајмуваат гласовите на ликовите?

Сири, виртуелниот асистент на Apple, можеби не е анимиран лик, но знаевте ли дека и зад нејзиниот глас се крие актерка?

Во продолжение можете да погледнете кои се актерите што ги позајмуваат гласовите на нашите омилени ликови:

Барт Симпсон од The Simpsons – Ненси Кетрајт

Ушко Долгоушко од Looney Tunes – Мел Бланк

Скуби Ду од Scooby-Doo – Франк Велкер

Минионите од Despicable Me – Пјер Кофин

Вини Пу и Тигер од Winnie the Pooh – Џим Камингс

Марио од Super Mario – Чарлс Мартинет

Филип Џ. Фрај од Futurama – Били Вест

Баблс од Powerpuff Girls – Тара Стронг

Сунѓерот Боб од SpongeBob SquarePants – Том Кени

Бонус: Сири, виртуелниот асистент на Apple – Сузан Бенет

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Што прават успешните луѓе 10 минути пред крај на работното време?

Која е вистинската намена на проѕирните тоалети во Јапонија?