во

Која страна од мозокот ви е подоминантна? – она што ќе го видите прво го дава одговорот

Човечкиот мозок е поделен на две хемисфери, а едната е секогаш подоминантна од другата.


Внимателно погледнете ја сликата и одговорете – што прво забележавте на неа? Машко лице или пак тело на жена?

Доколку прво го видовте машкото лице – десната страна ви е подоминантна

Кога размислувате за нешто, прво носите заклучок, а дури потоа ги анализирате причините кои го поткрепуваат заклучокот којшто сте го донеле.

Кога треба да најдете или да се сетите на некоја информација којашто ви е потребна, вашиот начин на размислување е мошне брз за разлика од другите. Енергични сте, несопирливи, вистинска бура од емоции.

Овој вид на размислување е одличен затоа што ве издвојува од останатите луѓе на кои им е потребно многу време да донесат одлука или да пресечат кога се работи за нешто важно. Сепак, внимавајте од носење брзи заклучоци, не секогаш се правилни.

Доколку прво ја видовте жената – левата страна ви е подоминантна

Вие секогаш прво ги прибирате фактите пред да донесете каков било заклучок. Тоа е прилични флексибилен и слободен начин на размислување, бидејќи само кога располагате со сите факти, може да ја разгледате ситуацијата од различни агли.

Многу сте креативни и имате способност да се соочите со ситуации кои се менуваат за миг.

Поседувате моќ да извлечете заклучок од вртоглава низа на мисли. Сепак, немојте секогаш премногу долго да размислувате, понекогаш ова ве одвлекува од навистина одлични можности за успех и напредок.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Девојка за само 5 месеци си го трансформираше изгледот и во фит форма зрачи со самодоверба

Трик прашање: Како преживеала жената?