во

Каков грев имаш, чедо?

Отишол политичар на исповед кај попот. Попот го прашува:

-Каков грев имаш, чедо?

-Многу сум алчен, оче!

-Тоа е голем грев. Треба да се избавиш од него!

-А како да го направам тоа?

-За почеток, сега кога ќе излезеш од црква, дај 20 евра на првиот што ќе го сретнеш.

-Да му дадам 20 евра? Туку така да му дадам 20 евра?

-Да, чедо. Од некаде мора да се почне.

Политичарот се согласил. Излегол од црквата – околу нема никој.

Мрднал малку на страна – гледа проститутка. Нема друго – таа е првата што ја сретнал.

И се приближува и и дава 20 евра, а таа одговара:

-Тоа е малку, дај 50 евра.

-Како 50? Попот рече дека 20 е доста!

-Е, попот, попот! Ама попот е редовен клиент!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Криминалци киднапирале еден Македонец и го одвеле во некоја шума до едно езеро…

Мојата е голем мајстор, јас скршив еден филџан а она го залепи…