во ,

Добро, значи вака! 2 кг круши по 120 денари, 5 кг јаболка по 30 денари…

Зоки Поки отишол во пиљара. Продавачката:

– Добро, значи вака! 2 кг круши по 120 денари, 5 кг јаболка по 30 денари и 3 кг банани по 80 денари… Тоа ти е вкупно 630 денари. А ти ќе можеш ли сам да ги однесеш сите?

Зоки:

– Не, сакав само да ми ја решите задачата по математика.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Прва работа што ќе ја направам кога ќе заврши пандемијата ќе биде…

Полицаец запира автомобил…