во

Бабо, за кого јадеш ти?

Доаѓа тештата на Трпе кај него на вечера.

По некое време на маса и доаѓа малиот Трпе и ја прашува:

– Бабо, за кого јадеш ти?

– Како за кого? За мене си јадам внучко.

– Зотоа што тато вика дека јадеш за тројца!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Трпано, советувај ме што да правам? Оној мојот, нели пред две години, отиде во Америка…

Докторе днска спаси жену да не се удави…