во

Влева Блажо у спалната наапан, го отвара шифоњерот, унатре гол маж, по мал од него…

Влева Блажо у спалната наапан, го отвара шифоњерот, унатре гол маж, по мал од него…

Се врте накај Мара, и а прашуе:

-Маро, кој е воа мори…

Мара, а спушта главата, и вика:

-Блаже, тоа е Ѓокето..

Блажо го ваде Ѓокето од шифуњерот, му опнуе еден здрав ќотек, и на клоци го брка од дома…

После два дена, па иста прикаска…

Си иде Блажо дома, влева у спалната, го ваде Ѓокето од шифуњерот, ќотек и со клоци, надвор од куќата…

Мине недела, влева Блажо у спалната, го отвара шифуњерот, унатре човек набацан, две глави поголем од него, се врте, и а прашуе Мара:

-Мариче мори, абе дека е Ѓокето…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Да не има некој проблем, девојче?

Мајсторе, пиво или ракија?