во ,

9 Суптилни знаци што покажуваат дека некој тајно ве мрази


Ако не сте сигурни дали на некое лице сте му драги или не, и не можете директно да го прашате, ќе ви дадеме неколку совети. Обрнете многу внимание на начинот на кој некој зборува со вас или на гестовите што ги прави. На пример, ако ги стиснат усните додека зборуваат, ова може да покаже чувство на непријатност или вознемиреност.

1. Го чешаат вратот.

Ова често значи дека не се сигурни во нешто или дека се сомневаат во тоа што го зборуваат. Се разбира, овој вид на однесување може да биде и кокетен, но кога не е така, обрнете големо внимание на тоа. Исто така, ако рамената им се креваат кон ушите, криејќи го некако вратот, тоа тајно значи дека не се согласуваат со вас или не ви ја кажуваат целата вистина.

2. Ги стегаат усните.

Ако видите дека ги стискаат усните, тоа обично е знак дека нешто не е во ред. Ако разговарате со нив и тие го прават ова, тоа може да покаже дека тие се чувствуваат многу непријатно во вашето присуство. Но, тоа исто така може да значи дека не им се допаѓа темата или прашањето што го поставувате. Обидете се да ја смените темата и повторно погледнете ја нивната уста. Покрај тоа, гризењето или стиснувањето на усните е начин на кој тие можат да се смират доколку се чувствуваат вознемирени.


3. Тие се држат на дистанца.

Ако направат чекор назад додека разговараат со вас, тогаш тоа може да сигнализира дека сакаат да држат физичко или емоционално растојание од вас. Во овој случај, ова веројатно значи дека се чувствуваат непријатно. Не зборуваме за личен простор, што нам сите ни треба, но можете да почувствувате кога некој намерно ви избегнува. Дури и физичката оддалеченост е индикација, а да бидеме искрени, ги избегнуваме  оние кои не нè сакаат многу.

4. Тие покажуваат лажна насмевка.

Можете ли да откриете лажна насмевка? Обрнете многу големо внимание на аглите на нивните усни и брчките околу нивните очи. Вистинска насмевка вклучува тони мускули на лицето. Значи, кога некој навистина се смее на вашата шега, можете да видите линии околу нивните очи. Лажните не вклучуваат толку многу мускули и изгледаат напнато и присилно.

5. Тие не ве гледаат во очи.

Недостатокот на контакт со очите е, од самиот почеток, лош знак кога разговарате со некого. Можеби значи дека тие не се толку заинтересирани за разговорот, не ги привлекувате или дека вашата врска не е толку вистинска како што мислевте. Покрај тоа, тие можеби ве лажат затоа што избегнувањето контакт со очите е знак дека тие кријат нешто.

6. Ги вртат нозете.

Ако тие не се многу вложени во разговорот, а со тоа и во вас, тие ќе ги постават своите нозе во друга насока, не директно кон вас. Обично, заедно со стапалата, се врти и торзото. Експертите го нарекуваат ова „вентрално негирање“ или, со свои зборови, непријатност.

7. Тие даваат одговори со еден збор.

Ако секој пат кога поставувате прашање или започнувате разговор, нивниот одговор е минимален, тогаш можеби не се толку заинтересирани за вас. И не можете да натерате некој да зборува со вас, ако тој не сака. Многу кратки одговори формирани од само еден до 3 зборови покажуваат дека тие можеби реагираат само од обврска или учтивост.

8. Тие го менуваат тонот на нивниот глас.

Тонот на гласот го поставува тонот на врската, или така велат. Сепак, веројатно сте забележале дека кога некој зборува на ладен или остар начин, тој сака да ја задржи дистанцата и вие ќе се чувствувате дека сакате го сторите истото.

9. Тие ги држат рацете на фотелјата во која седат.

Ако седите на маса и рацете им се на колена, тоа може да покаже дека се многу возбудени за разговорот. Ако рацете им се на фотелјата, тогаш можеби ќе сакаат да си заминат што е можно побрзо затоа што не се многу вклучени во сегашниот момент.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

18 Познати личности кои изгледаат уште повпечатливо со очила

10 Неверојатни факти за познати дела кои ќе си поиграат со вашиот ум