во , ,

9 Работи од кои луѓето треба да се одвикнат и засекогаш да исчезнат

Некои работи и навики кои ги имаме во секојдневието требаше одамна да заминат во историјата, но за некое чудо уште се нормални за многумина.

Од цена во инбокс, до чудни суеверија и „само да прашам“ ситуации – луѓето имаат чудни навики од кои треба да се откажат.

Времето оди напред, па време е да почнеме така да се однесуваме – да си го цениме времето и да размислуваме логички.

Кои „феномени“ на денешницата треба да исчезнат засекогаш за на сите да ни биде поубаво?

Криење на неопходни информации од клиентите – до кога со ова?

Премолчување на желбите и мислење дека некој ви ги чита мислите

Непотребно полнење на празничните трпези и чудни рестрикции за домашните

Непочитување на времето на другите со неправилно однесување во гужви

Опседнатост со суеверија

Претерано користење на англиски зборови во секојдневието

Непочитување на туѓото време за одмор

Несоодветни разговори со луѓе на кои не им е дојдено до нив

Опседнатост со работа

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

16 Моќни илустрации кои ќе ве натераат да размислите за општеството и вашиот живот

25 Бонтон навики по кои ќе ја препознаете вистинската дама