во

9 Илустрации кои врескаат дека на светот му се потребни промени

Уметноста е огледало на општеството и ерата. И да се соочиме, живееме во далеку од идеалниот свет. Социо-еколошките конфликти со кои човештвото се соочува секојдневно се рефлектираат во делата на илустратори од различни земји. Некои се обидуваат да ги расветлат заканите по животната средина, додека други покажуваат страшни последици од социјалната нееднаквост во секојдневниот живот. Но, сите овие уметници имаат една заедничка цел – да ги натераат луѓето да размислуваат за сериозноста на задачите за подобрување на нивниот живот и да започнат да работат на наоѓање решенија.

9. Општеството е склоно кон нефер критика

8. Возрасните избираат најлесен, но најштетен начин да го задржат детето зафатено.

7. Многу родители го планираат сами животниот пат за своето дете.

6. Човекот кој паѓа во трка на глувците не може да излезе од неа дури и да победи.

5. На пат кон теретана …

4. Децата треба да играат, а не да се борат за опстанок

3. Глобалното затоплување е крај на играта за нашата планета

2. Современиот „летачки тепих“ помага да се купи љубов

1. Целта на медицината не е да лекува, туку да заработува

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

26 Фотографии прикажуваат како изгледаат типичните домови ширум светот

6 Совети за како да се заштитите од крадци