во

9-годишно момче од Русија ги „продава“ своите прекрасни цртежи за да им помогне на животни во засолниште

Понекогаш најмалите меѓу нас имаат најголемо срце и помагаат без да бараат ништо за возврат.

Таков е случајот со Павел Абрамов од Русија, кој со својот талент за цртање секојдневно им помага на бездомни животни згрижени во засолниште. 9-годишното момче ги заменува своите прекрасни цртежи за храна, опрема и лекови за кучињата сместени во единствениот стационар во неговиот град Арзамас. Во моментов, таму има повеќе од 100 кучиња.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

29 Женски маки прикажани низ забавни илустрации

Некогаш и сега: 10 Илустрации прикажуваат како се променил животот