во

40 слики коишто докажуваат дека Јапонците се светлосни години пред нас

Повеќето од нас мислат на Јапонија како величествено место како што е во аниме филмовите исполнети со прекрасни расцутени цреши. Но посетата на Јапонија потсетува колку се напредни во технологијата и колку е почитувана заедницата – толку многу, што западниот свет може да се засрами.

1. Роботи кои служат храна и пијалаци

2. Лифтови кои го покажуваат времето надвор

3. Храна во јапонски болници


4. Возот куршум во Јапонија, не можете да почувствувате дека возот се движи

5. Јапонците ја прават земјата уште поубава со сликање улични шахти.

6. Тоалет кој ви овозможува да ги измиете рацете и да ја искористите истата вода за wc казанчето.

7. Јапонските навивачи остануваат после натпреварот од ФИФА за да помогнат во расчистувањето.

8. Јапонските контејнери за гуми за џвакање кои нудат хартиени парчиња за завиткување на употребената мастика.

9. Бебешки седишта на ѕидовите во Јапонија дизајнирани да им помогнат на мајките да го користат тоалетот.

10. Сите ги следат правилата и се почитуваат едни со други

Следна Страница - 2 -

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Чекам авион на аеродромот во Скопје, но многу доцни…

Колега, ти нов ли си?